Previsió
Metereològica

Data i hora oficials:
17:04 - 22/10/2020

Ajuntament de Borredā

Comparteix:       Enviar:   Imprimir:  

El municipi

Borredà a primer cop d'ull

Envoltat dels imponents cims del Prepirineu però a prop també del pla, Borredà es troba a cavall del Berguedà, El Ripollès i l'Osona. El seu terme municipal abraça de 43,60 km2, i el seu nucli urbà es troba a una alçada de 859 metres. Aquesta extensió del seu terme municipal es caracteritza pels seus boscos de pins, alzines i faigs i per grans extensions de matolls i pastures i poques terres de conreu. Borredà està envoltat de municipis propers com Vilada, Castell de l'Areny, Sant Jaume de Frontanyà La Quar, Borreda, Lluçà i Les Llosses.

Les rieres de Margansol i de Merlès possibiliten que el municipi sigui abundant amb aigua i que hi hagi moltes fonts, gorgs i salts que embelleixen el seu entorn natural.

El paisatge de Borredà anuncia la manera de ser i de viure de la gent del seu poble: l'agricultura, la ramaderia i l'explotació forestal juntament amb les addicionals activitats manufactureres i comercials han estat la font d'ingressos de Borredà.

El terme municipal és un llibre obert per conèixer la història i el present del poble: les masies, les esglésies romàniques i barroques, els molins fariners. Borredà ha crescut a l'entorn de l'església de Santa Maria i del seu imponent campanar i això ha fet possible que hi hagi un lligam molt estret i harmoniós amb el paisatge que ha estat modelat per més de mil anys d'història i de presència humana. Borredà us sorprendrà per una colla d'aspectes que es mantenen, avui dia al segle XXI com una relíquia, i que són el seu valor més preuat. Us donem la benvinguda i us convidem a gaudir-ne.

 L'escut de Borredà. Blasonament.

Escut caironat truncat:

1r. d'or, 2 homes afrontats alçant 2 dones també afrontades de gules i una filiera de gules; i al 2n, d'argent, un gall de sable ressaltant damunt un bàcul d'abat d'atzur posat en barra.

Per timbre una corona mural de poble.

Vols rebre els titulars, l'agenda d'activitats i els anuncis oficials a la teva bùstia de correu? Apunta't-hi

Ajuntament de Borredā

CIF: P0802400B

Plaįa Major, 14

93 823 91 51

E-Mail: borreda@diba.cat

Amb la col·laboració de