Previsió
Metereològica

Data i hora oficials:
09:27 - 10/08/2020

Ajuntament de Borredà

Comparteix:       Enviar:   Imprimir:  

"ESPAI REMI" a Borredà

23-07-2019

"Espai REMI" a Borredà per prevenir el deteriorament cognitiu en les persones grans

 

 La Fundació Salut i Envelliment ha dut a terme durant els darrers mesos el projecte "Espais REMI a la comunitat", un programa innovador d'intervenció psicopedagògica basat en la teràpia de reminiscència, dirigit a persones grans que viuen soles o que estan preocupades per la seva salut a nivell cognitiu. El programa també vol contribuir a promoure l'envelliment actiu, el suport social per abordar la solitud no desitjada, i la desestigmatització de la demència, sobretot en els seus estadis inicials.

La teràpia de reminiscència utilitza els records i els objectes personals per construir noves relacions personals, afavorir la participació i exercitar la memòria en el col·lectiu de persones grans. El programa s'ha realitzat a la ciutat de Barcelona, al Vallès Occidental (Sabadell i Matadepera) i a tres poblacions del Prepirineu: Ripoll, Berga i Borredà. 

En el cas de Borredà, les activitats s'han realitzat al Casal de Gent Gran i han comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament, de tots els grups municipals del consistori, i de la Penya Blaugrana. El projecte s'ha desenvolupat en sessions grupals entre els mesos d'abril i juny, i els temes tractats han inclòs els treballs i oficis antics, les relacions familiars, la compra quotidiana, els jocs i el futbol.

El projecte "Espais REMI" és una iniciativa de la Fundació Salut i Envelliment UAB que compta amb el suport econòmic de la convocatòria 2018 del programa d'ajudes a projectes d'iniciatives socials en l'àmbit de promoció de l'autonomia personal i atenció a l'envelliment, a la discapacitat i a la malaltia de l'Obra Social La Caixa. Aquest projecte ha estat seleccionat entre les candidatures finalistes a la 5a edició del Premis "La Caixa" a la innovació social 2018, que pretenen avançar en noves metodologies d'intervenció social que impulsen l'envelliment actiu de les persones grans a la nostra societat.

Documents:
Document (JPG 1040kB)
Imatges
Vols rebre els titulars, l'agenda d'activitats i els anuncis oficials a la teva bùstia de correu? Apunta't-hi

Ajuntament de Borredà

CIF: P0802400B

Plaça Major, 14

93 823 91 51

E-Mail: borreda@diba.cat

Amb la col·laboració de