Previsió
Metereològica

Data i hora oficials:
14:03 - 20/01/2020

Ajuntament de Borredà

Comparteix:       Enviar:   Imprimir:  

BORREDÀ – PROPERA FESTA – MATANÇA DEL PORC – 21 FEBRER.

25-01-2016

Borredà, 21 de febrer de 2016

 

 Després de les festes de Nadal i Cap d’Any, la comissió organitzadora de la propera festa , MATANÇA DEL PORC, comença a fer els preparatius perquè tot surti rodó. Aquesta festa compleix 42 anys, i s’escau sempre en el tercer diumenge de febrer, des de les 10 del matí a la 1.

La festa consisteix en la matança del porc, el dia abans, en privat, en compliment de la llei vigent, i l’endemà, diumenge dia 21 es porten les dues canals del porc, i es va trossejant a la Plaça Major, davant de tots els assistents. Tot seguit es va coent en una gran paella, o a la brasa, i es reparteix a tots els presents.
 
La festa és gratuïta, gràcies a la col·laboració de l’empresa Catalana de pinsos que dona el porc, d’uns 90 quilos, i l’ajuntament hi afegeix 70 quilos de botifarra negra, el pa, i begudes. A la Plaça Major s’encenen 2 o 3 focs per poder fer torrades, per acompanyar-les amb els productes del porc.
 
Durant el matí, en el Centre Cívic, situat a 100 metres de la Plaça es pot visitar una exposició de fotos i utensilis de la matança, tal com es feia 100 o 150 anys enrere. La organització va a càrrec d’una colla de voluntaris, coordinats per Josep Roma, i de l’exposició se’n fa càrrec la tinent d’alcalde, Concepció Barniol.
 
Recordem, doncs, la data. Tercer diumenge de febrer , dia 21 de les 10 a la 1. Tots sereu molt benvinguts i podeu aprofitar la visita al poble per comprar productes de primera qualitat a totes les botigues i comerços del poble: embotits, formatges, melmelades, pa, coques, ...i després quedar-vos a dinar en algun dels restaurants on sereu molt ben atesos, amb una oferta gastronòmica casolana.
 
Bona festa a tothom.
 
L’alcalde, Joan Roma
Imatges
Matança del Porc
Vols rebre els titulars, l'agenda d'activitats i els anuncis oficials a la teva bùstia de correu? Apunta't-hi

Ajuntament de Borredà

CIF: P0802400B

Plaça Major, 14

93 823 91 51

E-Mail: borreda@diba.cat

Amb la col·laboració de