Previsió
Metereològica

Data i hora oficials:
14:10 - 25/09/2020

Ajuntament de Borredà

Comparteix:       Enviar:   Imprimir:  

BORREDÀ – RESTAURA LA CASETA DEL “ PARE COLL”

13-07-2016

Borredà, 13 de juliol de 2016 

Fa prop de 40 anys ,  la Congregació de Germanes Dominiques va construir una petita caseta de fusta, en l’anomena’t Camí dels Graus, lloc per on passa el GR – 4 que enllaça Borredà amb el Monestir de La Portella ( La Quar).
 
Aquest camí travessa els Emprius, bosc municipal de Borredà i la llegenda explica que quan el Pare Coll venia caminant a predicar a Borredà, un dia se li aparegué el dimoni en aquest indret, i malgrat tot ell continuà el camí i mantingué la tasca predicadora i educadora molt pròpia d’aquest Sant baró, durant anys i anys, fins a la seva mort.
 
Aquesta caseta feia un molt bon servei durant tot l’any. A l’hivern per resguardar-se del fred, del vent i la pluja, i a l’estiu del sol que cau durant bona part del camí de pujada cap a La Quar. El pas del temps havia fet malbé la major part de teules de la teulada, i les bigues estaven força malmeses, amb llates que s’havien podrit, de manera que l’estabilitat estava en perill.
 
Fa dos mesos es va dur a terme la restauració complerta de la caseta, posant-hi bigues noves, llates i teules per un import total de 3.200 euros. Així hem recuperat un petit monument – record al Pare Coll, en el seu pas per Borredà, i al mateix temps facilitem un bon lloc per anar a caminar i descansar , mentrestant es gaudeix d’una magnífica vista de la vall de la riera Margançol i del poble de Borredà.
 
Borredà, 11 de juliol de 2016.
 
L’Alcalde, Joan Roma i Cunill

 

Imatges
La Caseta del "Pare Coll"
Vols rebre els titulars, l'agenda d'activitats i els anuncis oficials a la teva bùstia de correu? Apunta't-hi

Ajuntament de Borredà

CIF: P0802400B

Plaça Major, 14

93 823 91 51

E-Mail: borreda@diba.cat

Amb la col·laboració de