Previsió
Metereològica

Data i hora oficials:
23:10 - 15/06/2019

Ajuntament de Borredà

Comparteix:     Enviar:   Imprimir:  

LA GENERALITAT DEU 336.637,48 EUR. A L’AJUNTAMENT DE BORREDÀ

03-02-2016

Borredà, 3 de febrer de 2016

Amb un pressupost municipal de 660.401,92 EUR, a dia d’avui , 2/2/16 ,he comprovat que la Generalitat ens deu 336.637,48 EUR, o el que és igual, més del 50% del pressupost per aquest any 2016.
 
Aquesta és una mostra clara de la situació de bancarrota total que té la Generalitat i la impossibilitat de complir qualsevol compromís a nivell econòmic – financer. També indica un immens deute de la Generalitat amb el conjunt dels ajuntaments catalans, import que depassa els 1.000 milions d’euros i suposa haver de fer de banquers de la Generalitat per culpa de la mala gestió d’aquests darrers anys, més ocupada en batalles externes que no pas en resoldre els problemes interns.
 
Una situació com la de Borredà, obliga a contractar una pòlissa de crèdit per poder fer front als compromisos de pagament mensuals, i complir les obligacions que la mateixa Generalitat i el Govern central imposa de pagar a 30 dies. Es el contrast entre la teoria i la realitat, en que qui hauria de donar exemple, és el primer que incompleix les seves obligacions.
 
Borredà, té 15 drets de cobrament reconeguts que van de l’any 2013, al 2014 i 2015. Es a dir, la Generalitat incompleix les normes de pagament vigents, ja no per uns dies de retard sinó per anys de retard. I no té dates previstes de pagament en cap dels 15 casos. La famosa llei de transparència sembla no anar amb ella, puix que en cap moment detalla les previsions per efectuar els pagaments.
 
Contrasta també amb els compromisos signats entre la candidatura de Junts x Sí i la CUP, en els quals hi figura un suposat pla de xoc de 227 milions d’euros. Es impensable per impossible donar compliment a cap clàusula de noves inversions quan la Generalitat té la obligació de, en primer lloc, liquidar deutes abans d’emprendre noves despeses.
 
A la vista del nou extracte, aconseguit aquest matí, dirigiré una petició oficial i urgent al Vice president de la Generalitat , responsable de la cartera d’Economia ,perquè fixi data per procedir al pagament dels deutes pendents de liquidar amb l’ajuntament de Borredà. Un petit municipi no pot tenir més del 50% del seu pressupost , a l’albir d’una altra administració pel simple fet de que no compleix amb la llei vigent. Cada nivell de l’administració ha de donar compliment a les normatives vigents, i si ho fem, els ajuntaments, amb més raó ho ha de fer la Generalitat.
 
Borredà, 2 de febrer de 2016.
 

L’Alcalde – President, Joan Roma i Cunill 

Vols rebre els titulars, l'agenda d'activitats i els anuncis oficials a la teva bùstia de correu? Apunta't-hi

Ajuntament de Borredà

CIF: P0802400B

Plaça Major, 14

93 823 91 51

E-Mail: borreda@diba.cat

Amb la col·laboració de