Previsió
Metereològica

Data i hora oficials:
14:10 - 01/10/2020

Ajuntament de Borredà

Comparteix:       Enviar:   Imprimir:  

RIERA DE MERLÉS - NO AL TREKKING AQUÀTIC

18-08-2016

 Borredà, 16 d' agost de 2016

 L’ORDENANÇA DE LA RIERA DE MERLÉS NO PERMETRÀ EL “TREKKING AQUÀTIC”.

Fa poc més d’un mes, em vaig assabentar que una empresa gironina havia organitzat alguns viatges a la zona de la Riera de Merlès, per practicar el descens per la riera, amb vestits de neoprè, de manera similar a com ho hem vist personalment o en documentals pels rius de la Vall d’Aran o els Pallars.
 
Mai m’hauria imaginat imatges semblants a la Riera, precisament en una part del tram del terme municipal de Borredà i algun municipi veí, aprofitant recents pluges que haurien fet augmentar el cabal de forma significativa.
 
En temps normal és impensable la pràctica d’aquesta activitat perquè la Riera no porta aigua suficient, però sí, l’endemà o pocs dies després de fortes pluges. Doncs, bé, després d’indagar sobre aquesta activitat vaig aconseguir una foto d’un dels grups vinguts, i provar així realment l’existència d’aquesta pràctica, no prohibida, però tampoc regulada.
 
D’aquí que s’inclogués en la primera Ordenança que estem estudiant per deixar constància la seva prohibició. El motiu principal és evitar pràctiques perjudicials per la fauna de la riera, per una banda, i no atreure nous sectors cap aquesta indret, per l’altra.
 
Pel que fa la fauna, és lògic témer que els vestits de neoprè, traslladin d’un lloc a un altre possibles malalties d’una conca de riu a una altra, amb les conseqüents afectacions pels hàbitats faunístics. La realitat del país és molt diversa i per molt que alguns creguin que els vestits de neoprè no puguin comportar perill, el cert és que la propagació de fongs és habitual i perjudicial en casos i llocs determinats.
 
D’aquí la consideració d’una pràctica no adequada per la Riera de Merlès, i a posar-la a la llista d’activitats no permeses.
 
L’aprovació de l’Ordenança és un tema essencial i confiem en que a finals d’any sigui una realitat per poder-la aplicar de cara l’any vinent.
 
Borredà, 16 d’agost de 2016.
 
L’Alcalde, Joan Roma i Cunill
Imatges
Riera de Merlés - NO AL TREKKING AQUÀTIC
Vols rebre els titulars, l'agenda d'activitats i els anuncis oficials a la teva bùstia de correu? Apunta't-hi

Ajuntament de Borredà

CIF: P0802400B

Plaça Major, 14

93 823 91 51

E-Mail: borreda@diba.cat

Amb la col·laboració de