Previsió
Metereològica

Data i hora oficials:
22:58 - 15/06/2019

Ajuntament de Borredà

Comparteix:     Enviar:   Imprimir:  

UNA DE LES EDICIONS DE MÈS ÈXIT DE LA MATANÇA DEL PORC- BORREDÀ 2016.

22-02-2016

Borredà, 22 de febrer de 2016 

 Aquest tercer diumenge de febrer, dia 21, com ja és tradició des de fa 42 anys ha tingut lloc la celebració de la festa de la Matança del Porc. Una festa iniciada per una colla d’amics que s’ha transformat en una de les grans atraccions del poble.

L’empresa Catalana de Pinsos, dona un porc. El d’aquest any ha pesat 116 quilos, i l’ajuntament hi ha afegit 60 quilos de botifarra negra i cansalada, a més de 50 quilos de pa, i altres productes propis de la festa: begudes,sal, alls, oli...per poder fer torrades en les tres fogueres que es fan a la Plaça Major.
 
També hi ha hagut un elevat nombre de visites a l’exposició d’eines i utensilis de la matança del porc que es feia en tots els cases de pagès. Un dels grans esdeveniments de tots els pagesos que aprofitaven per convidar els familiars, i veure’s com a mínim un dia a l’any al voltant d’una bona taula.
En l’edició d’aquest any s’hi ha afegit una degustació de melmelades artesanals procedents de la casa de Turisme rural El Querol Vell, que les elaboren en una combinació extraordinària de productes i sabors.
 
Per la festa en un càlcul molt aproximat hi ha passat més de 800 persones que han esgotat tots els productes preparats. Prop de 180 quilos de carn de porc, en les seves diferents variants, uns 50 quilos de pa, les begudes per acompanyar així com productes per fer torrades.
 
La combinació d’una ja llarga tradició de la festa, juntament amb un temps esplèndid, ja permès acollir una gentada com feia molts anys no havíem vist. Felicito a tots els voluntaris que l’han feta possible tant a la Plaça Major, com en el Centre Cívic on tenia lloc l’exposició, i ja hem convidat els visitats a venir a la de l’any vinent.
 
Borredà, 21 de febrer de 2016.
 
L’Alcalde, Joan Roma i Cunill
Imatges
Matança del Porc
Vols rebre els titulars, l'agenda d'activitats i els anuncis oficials a la teva bùstia de correu? Apunta't-hi

Ajuntament de Borredà

CIF: P0802400B

Plaça Major, 14

93 823 91 51

E-Mail: borreda@diba.cat

Amb la col·laboració de